Ghosting - תוצר הלוואי של התקשורת הדיגיטלית

זו תופעה לא נעימה שמקושרת לרוב לעולם הדייטינג...אבל גוסטינג קיימת גם בקשרים חברתיים ואפילו בעולם התעסוקתי. גוסטינג הינו מונח המתאר ניתוק חד צדדי של הקשר ללא הודעה מוקדמת, הצדקה או הסבר תוך התעלמות מניסיונות התקשרות של הצד השני.

התקשורת היום בין בני אדם מבוססת בעיקר, אם להודות באמת, בתקשורת דיגיטלית. כמה פעמים קרה לכם שרציתם להציע לקולגה במשרד הצמוד אליכם לצאת איתו לצהריים אבל במקום לקום מהכיסא, לדפוק לו בדלת ולדבר איתו שלחתם הודעה בתימס או בסלאק? שהכרת מישהי יפיפייה לראשונה ובמקום לגשש בשיחה מעניינת מי היא וללמוד עליה עוד מצאת תרוץ לשאול את שם המשפחה שלה וישר חיפשת אותה באינסטגראם? שצמצמת משמעותית את הפעמים בהן את מתקשרת לאחותך או לאמא שלך כי פשוט שתיכן חופרות כל היום בווטסאפ. הנוחות אליה הורגלנו בעשור האחרון מביאה איתה הרגל מגונה...ניוון רגשי ותקשורתי שמונע מאיתנו להיות פתוחים וכנים ובא לידי ביטוי כמעט בכל אספקט בחיינו. ועם הניוון הזה מגיע גם חוסר היכולת לתקשר את הרצונות והרגשות שלנו וכמובן...לראות את רגשותיו של האחר. התקשורת הדיגיטלית איננה מבוססת על הבעות פנים, קול, ריח או מגע, אלא על פירוש מוחי סובייקטיבי בלבד של שני האנשים המתקשרים.

caption-1
מי המציא את הגוסטינג? אולי פיבי מחברים?

אז למה אנחנו עושים גוסטינג?
הסיבה השכיחה ביותר לגוסטינג במערכת יחסים ריגשית היא הימנעות מאי נוחות רגשית ואי הכרה ברגשות האדם לו הוא נעלם. אנשים שעושים גוסטינג במערכות יחסים אישיות לרוב מנסים בעיקר להימנע מאי הנוחות הרגשית של עצמם והם לא חושבים על איך זה גורם לאדם האחר להרגיש. הם מניחים שלאדם יש ריבוי קשרים חברתיים דיגיטליים ושאין השלכה כבדה על ההעלמות מחייהם. ככל שהם חווים זאת יותר על בשרם או עושים זאת לאחרים הם הופכים יותר חסרי רגישות ואדישים למעשה ההיעלמות.

מה הוא התהליך הרגשי אותו עובר אדם שעשו לו גוסטינג?
במאמר של ג'ניק וילאוור "למה גוסטינג כל כך כואב" היא כותבת כי בני האדם בעשור הנוכחי מורגלים לווסת את רגשותיהם באמצעות רמזים ומסרים חברתיים גם במדיה הדיגיטלית וגם בחיים האמיתיים. וכאשר המסר הוא שלילי כמו פרידה או דחייה חברתית מופעל אותו מסלול עיבוד כאב במח ממש כמו בכאב פיזי. כאשר אנחנו מקבלים דחייה המוח מפריש אופיואידים (קבוצת תרכובות במערכת העצבים אשר מסייעת לשיכוך כאב ומעלה את סף הרגישות לכאב אצל אדם הסובל מכאבים) טבעיים ומקצר את תהליך ההתגברות. אבל כאשר אנחנו חווים גוסטינג חוסר התקשורת ואי הוודאות גורמת לקורבן הגוסטינג לחשוב במידה יתרה על המתנתק. עולות שאלות רבות כמו: האם עשיתי משהו רע? האם הוא עסוק מדי? אולי היא תיצור קשר בקרוב? כאשר נמצאים במצב של אי וודאות המוח לא יודע כיצד לפרש את האירוע וכיצד לעבד את הרגשות ולהגיב. תקשורתיות היא החיבור לסביבה שלנו והיא כל כך חשובה להישרדותנו עד כדי כך שהמח התפתח למערכת ניטור חברתית הסורקת את הסביבה (הדיגיטלית ברוב מקרי הגוסטינג) לאיתור רמזים כדי שיהיה לנו איזה שהוא מושג כיצד להגיב. רמזים חברתיים מאפשרים לנו לווסת את ההתנהגות שלנו בהתאם אבל...אנשי הגוסטינג מונעים מאיתנו את הרמזים החיוניים האלה ומבטלים את היכולת לווסת את רגשותינו. הם יוצרים אצלינו תחושה של חוסר שליטה בלתי נסבל.

דבר נוסף שגורם לסבל רב אצל קורבנות הגוסטינג הוא הפקפוק העצמי הנלווה לתחושת אי הוודאות הקשה. מה עשיתי שגרם לו להתנהג ככה? האם לא הייתי מספיק תקשורתי בעצמי? איך נתתי לעצמי להפוך לקרבן? תהייה עצמית זו היא תוצאה של מערכות פסיכולוגיות בסיסיות הקיימות במוחנו כדי לפקח על מצבו החברתי של האדם ולהעביר את המידע בחזרה באמצעות תחושות של ערך עצמי והערכה עצמית. כאשר מתרחשת דחייה ההערכה העצמית יכולה לרדת ועם גוסטינג הדחייה מרגישה הרבה יותר חזקה. הקורבן חש כי אפילו לא הגיע לו שיסיימו איתו יפה, ושעד כדי כך הוא חסר ערך.

טקטיקת הגוסטינג נתפסת בקרב אנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש כאכזריות רגשית. מכוון שהיא בעצם הופכת אותנו לחסרי אונים ולא מותירה לנו אפילו הזדמנות לשאול את הנעלם שאלות או לקבל איזה שהיא פיסת מידע על הסיבה להעלמות והדחייה. אין לנו שום מידע שיעזור לנו לעבד רגשית את החוויה שאנחנו חווים. אי מתן אפשרות להבעת רגשות פוגעת גם היא בהערכה העצמית. כך שגם אם האדם המתנתק אינו אדם כל כך נוראי או אפילו אדם מדהים, גוסטינג היא התנהגות פאסיבית אגרסיבית שיכולה להשאיר כאב וצלקות פסיכולוגיות רבות לקרבן.

caption-1
יותר צ'אטים קבוצתיים - פחות חווית גוסטינג

למה אנחנו ממשיכים לקוות שבן הזוג הפוטנציאלי/החבר יגיב לנו ולא משחררים אותו?
פרויד גילה שבאופן טבעי אנחנו נמשכים למוכר ולידוע ולא בהכרח למה שעושה לנו טוב. אם משהי הורגלה בילדותה להיות בעדיפות שנייה או שלישית לאח תינוק בבית או אם לא תמיד קבלה מענה מידי למרות שהדבר לא עשה לה טוב כאשר תגדל תביא את עצמה כנראה למערכות יחסים שגם בהן לא תקבל את מלוא תשומת הלב הראויה לה. הפסיכולוג הקליני אבי מרדלר כותב כי שינוי יקרה רק מתוך מודעות ופיתוח מחויבות ליצירת מערכות יחסים מבוססות על כבוד הדדי ושוויון ערך. המודעות לעבר תעזור לאדם שלו נטייה ליצור חברויות וזוגיות לא מיטיבות ליצור לעצמו עתיד חדש ונטול התנתקויות פתאומיות.

תופעה חדשה - גוסטינג בעבודה.
גם במקרים של גוסטינג תעסוקתי אפשר "להאשים" את התקשורת מרחוק ואת עולם הדיגיטל. בשוק שיש בו ביקוש עובדים יותר מהיצע ורוב תהליך המיון והראיונות מתבצע מרחוק, יותר נח מבעבר לעובד שקיבל הצעה טובה יותר פשוט להעלם למעסיק. מה זה להעלם? זה יכול להיות לא להגיע לראיון בשלב מתקדם, או אפילו לא להגיע ביום הראשון למשרד לאחר חתימה על הסכם עבודה. בשוק ההייטק הרווי משרות וחברות ועולם תעסוקתי בו אנשי כח אדם מחזרים אחרי עובדים, עובד עם ותק וניסיון יכול להרשות לעצמו "לשרוף את הגשר". ובואו לא נשכח שבעולם ההייטק עובד נחשב בעל ניסיון גם עם ותק של שנה וחצי בלבד...ולא 5 שנים לפחות כמו בשאר ענפי התעסוקה. גוסטינג תעסוקתי בניגוד לגוסטינג מעולם ההיכרויות הוא משהו שאפשר למנוע או להתמודד איתו. כיום כל חברה שמכבדת את עצמה מכניסה סעיף לחוזה בו היא מיידעת את העובד הטרי כי הופסק תהליך המיון עם עובדים נוספים, ושעובדים שפחות מתאימים ממנו קיבלו מייל על הפסקת תהליך הגיוס וכי במידה של אי התייצבות לעבודה יחויב העובד הנעלם בסכום פיצויים מסוים. ואיך העובדים הנעלמים יכולים להתמודד עם זה מהצד שלהם? מעבירים את זה לחברה המתחרה שמציעה מענק חתימה בשווי הפיצוי או תמריצים אחרים. נשאלת השאלה מי הן אותן חברות המעוניינות להעסיק עובדים שעושים גוטסטינג...אם וכאשר בועת ההייטק אכן תתפוצץ ההתנהלות הזו בוודאות תיעצר וטוב שכך. כולנו תקווה שעובדים אחראים, מסורים וישרים יחזרו להיות בראש רשימת הגיוס ולא רק כמה עשירים במיומנויות או כמה מבוקשים הם.

caption-1

אז איך להירפא מגוסטינג במערכות יחסים אישיות רומנטיות או חבריות?
הדבר הכי חשוב הוא שתזכרו תמיד – אם נפלתם קורבן לגוסטינג זה לא אומר כלום עליכם, על הערך שלכם או על הדרך שלכם לאהוב. אנשים שעושים גוסטינג לאחרים לעומת זאת, הם לרוב אנשים חסרי יכולת או האומץ להתמודד עם חוסר הנוחות של רגשותיהם והם אינם מבינים את ההשלכות את התנהגותם על הקורבן או גרוע מזה – פשוט לא אכפת להם. גם אם הם כתבו לבסוף משהו בסגנון "אין לי מה שצריך כדי לנהל איתך מערכת יחסים בוגרת ובריאה" היו אתם הביגר פרסן, שמרו על כבודכם ושחררו אותם בשלווה. אל תאפשרו להתנהגות שגויה של אדם אחר לגזול ממכם מערכות יחסים אחרות שיכולות להיות מיטיבות איתכם ושמרו את האנרגיה שלכם לאנשים שעושים אתכם מאושרים. אדם שעשה לכם גוסטינג כנראה שמונע ממישהו שיותר טוב עבורכם להגיע אליכם. שחררו את האנשים האלה כדי להחזיר את השליטה לידיים שלכם.

ספורט חופים

משתמשי הוביז מתעניינים בעיקר בפעילויות חדשות שהגיעו אלינו מחופי העולם השונים. הם מתנסים ולומדים טכניקות ושיטות שונות, לומדים מה הוא הספורט האהוב והנכון עבורם ובעיקר מכירים שותפים ושותפות חדשים למפגשים חווייתיים ומעניינים בים.

caption-1

עונת הרחצה כבר בעיצומה בסופי השבוע חופי ישראל הולכים ומתמלאים יותר ויותר. אצלנו בהוביז קבוצות ענפי ספורט החופים השונות מתמלאות גועשות ורועשות. משתמשי הוביז מתעניינים בעיקר בפעילויות חדשות שהגיעו אלינו מחופי העולם השונים. הם מתנסים ולומדים טכניקות ושיטות שונות, לומדים מה הוא הספורט האהוב והנכון עבורם ובעיקר מכירים שותפים ושותפות חדשים למפגשים חווייתיים ומעניינים בים.

אנחנו רוצים שתצאו מושכלים מהכתבה הזו ושיתעורר לכם שריר החשק, לכן עשינו חיפוש מעמיק בהוביז וגילינו מלא פעילויות ספורט שנראה לנו שלא כולם מכירים אבל חייבים לשמוע עליהן.

אז הינה כמה מפעילויות וענפי ספורט החופים שאולי לא הכרתם אבל בטוח תמצאו באפליקציית הוביז.

פוצ'יוולי - אחד המשחקים המטורפים שרצים עכשיו בחופי ישראל. עם חוקים מיוחדים ושחקנים שכוח המשיכה לא חל עליהם. הפוצ'יוולי כולל עקרון אחד מרכזי - אסור שהכדור יגע בידיים והשחקנים צריכים לגרום לכדור לפגוע בקרקע של הקבוצה השנייה מעבר לרשת. עכשיו תדמיינו שעושים את זה בעזרת הרגליים, הראש, הכתפיים והחזה...ואיזה מהלכים מדהימים אפשר לראות במשחקים האלה. בישראל ישנה קהילה מהממת של שחקים אותה מנהל ביד רמה או יותר נכון ברגל רמה גל לוי או בשם החופים שלו – חופו. לחופו מספר קבוצות לשחקנים חובבים ומקצוענים באפליקציית הוביז שם הוא מלמד מנחה ומארגן משחקים וטורנירים לכל הרמות. ב 2 ליולי תפתח מחדש ליגת הפוצ'וולי בחוף פרישמן. מוזמנים להגיע ולספוג קצת מאווירת הפוצ'יוולי הממכרת ואולי אפילו ללמוד את המשחק.

caption-1
מהלך מרשים בפוצ'וולי באדיבותו של גל חופו

טניס חופים - טניס הוא אחד מענפי הספורט הנפוצים והאהובים בעולם. לא פלא שהשתלב נפלא בחופים ברחבי העולם ולאחרונה הגיע גם לישראל. טניס החופים הגיע אלינו מאיטליה ואפשר ובסדר לומר שהוא קצת מזכיר את המטקות האהוב. מתאמנים רבים מגיעים לחופי נתניה, חיפה, תל אביב ואילת במהלך השבוע ובמיוחד במהלך סופי השבוע לשחק, להתחרות ולהנות. המשחק מוכר באיגוד הטניס הבינלאומי - ITF. חוקי המשחק הם כאלה: בכל קבוצה שני שחקנים כאשר רשת מפרידה בין שתי הקבוצות. אסור שהכדור יגע בחול ולכל קבוצה מותר לגעת פעם אחת בכדור. אסור לגעת ברשת בשום שלב במהלך המשחק. קיימת קבוצה פעילה מאוד בהוביז "טניס חופים עם אסף יעקב", שהוא חלוץ הענף ומקדם אותו בכל רחבי הארץ עם אימונים וטורנירים. בקבוצה של אסף תוכלו למצוא את כל המידע לגבי ציוד וגודל המגרש הדרוש. המשחק מפתח מאוד את כל שרירי הגוף ומתאים לכל הגילאים.

כדורעף חופים, כדורשת חופים - שני ענפים מוכרים ונפוצים. ההבדל בין שני המשחקים הוא שבכדורעף חופים השחקים הודפים את הכדור ואסור להם לתפוס אותו ובכדורשת חופים לעומת זאת מותר לתפוס את הכדור לפרק זמן של עד שנייה אחת. המטרה בשניהם היא לגרום לכדור לפגוע בצד המגרש של הקבוצה היריבה. בישראל המשחק נפוץ בעיקר בקרב נשים גם במגרשים וגם בחופים. קיימות ליגות חובבניות בכל רחבי הארץ וגם בהוביז תוכלו למצוא לא מעט קבוצות, שחקנים ושחקניות שמחפשים קבוצות להצטרף אליהן.

caption-1
מתוך משחק כדורעף חופים של ליגת החובבים בבת ים בשיתוף הוביז

כדורגל חופים - תהיתם פעם איך זה לשחק כדורגל בחוף? ועוד יחפים? כדורגל החופים מתרחש על חוף הים, משתתפים בו חמישה שחקנים מכל קבוצה ומשך המשחק הוא 36 דקות המחולקות לשלושה שלישים בני 12 דקות. אחד מהשחקנים בכל קבוצה הוא שוער כאשר לו מותר לגעת בכדור בידו בעוד לשאר השחקנים מותר רק ברגליים ובראש. כל שחקן יכול להחליף את השוער במהלך המשחק וניתן להחליף שחקן בשחקן מחליף הממתין על הספסל. הקבוצה שצברה הכי הרבה שערים היא הקבוצה המנצחת. המשחק הפך פופולארי בעשור האחרון ואפילו הוקמה ליגה ישראלית רשמית בכדורגל חופים תחת פיקוחה של ההתאחדות לכדורגל בישראל. במשך כמה שנים אפילו ייצגה נבחרת כדורגל החופים את ישראל באליפות אירופה. עצוב לספר שבשנתיים האחרונות בגלל הקורונה לא התקיימו משחקי הליגה. אך האהבה למשחק שמתאים בול לקהל הישראלי גדלה בקרב חובבנים מאוד.

caption-1

עד עכשיו סקרנו משחקי כדור...אבל אי אפשר להתעלם מעולם הספורט הימי שהישראלים כל כך אוהבים. כשחיים במדינה עם 196 ק"מ של חופים (וזה עוד בלי חופי הכנרת ואילת האהובים) הגיוני שלאורך השנים התפתחה לה תרבות ספורט ימי מרשימה שיצאו ממנה מספר לא מבטל של זוכים באליפויות בינלאומיות ואולימפיות.
בהוביז קיימות מאות קבוצות סביב ענפי הספורט הימי של ספורטאים חובבים ומקצועיים וגם מדריכי גלישה, צלילה ועוד.
אם בכל זאת מיציתם את הסאפ או את גלשן הגלים הרגיל או אם סתם בא לכם תחביב מיוחד, הרשימה שלפניכם כוללת פעילויות ייחודיות וחדשות שמצאנו בהוביז.

סקי מים בכבלים - הרבה מאיתנו מכירים את סקי המים בו גולשים עם מגלשיים או גלשן ייעודי הנקרא וויקבורד ומחזיקים בחוט הרתום לסירה ששטה במהירות משתנה. סקי מים נפוץ יחסית באילת ובכנרת. אך קיים תת תחום סופר כייפי ומרתק בישראל והוא סקי המים בכבלים. מתחם סקי המים בכבלים קיים בפארק מנחם בגין שבדרום -מזרח תל אביב. המתחם קיים כבר כשלושה וחצי עשורים אך לא מוכר לרוב חובבי ענף הספורט הימי. האתר מפעיל פעילויות גלישה לכל הרמות ולכל הגילאים ומשמש מקצוענים לאימונים לקראת תחרויות בין לאומיות.

caption-1
"כל גולש יכול להתאים סגנון גלישה וצורת קייט המתאימים לו בהתאם ליכולות ולהנאה שלו"

גלישת קייט - או בשמותיה הנוספים גלישת עפיפונים, גלישת מצנח או קייט סרפינג. זוהי גלישה המתבצעת על ידי עפיפון מיוחד המנצל את כוח הרוח להנעת הגולש שלרגליו "נעול" גלשן קטן ומיוחד בעל ארבע חרבות. גלשן ייחודי זה מאפשר לגולש לנוע בשני הכוונים קדימה ואחורה, זאת בניגוד לגלשן רגיל. ספורט זה מעט מורכב ומצריך אביזרים נוספים לשמירת יציבות הגולשים על פני המים. למשל מוט היגוי (בר) אותו מחזיק הגולש במהלך הגלישה, רתמה (טרפז) אשר מחברת את הגולש למוט ההיגוי וכמובן הקייט עצמו המורכב ממספר בידונים המכילים אוויר שנכנס אליהם באמצעות משאבה מיוחדת. ניפוח הבידונים חשוב מאוד גם כדי לאפשר ציפה של העפיפון במים במקרה של נפילת רוח וגם כדי לסייע לגולשים לשמור על יציבות ומבנה העפיפון. קיימים מספר סוגים ומספר צורות של עפיפונים וגם מספר סגנונות גלישת קייט. כל גולש יכול להתאים לעצמו את סגנון הגלישה וצורת הקייט המתאימים לו בהתאם ליכולות ולהנאה שלו.

סקימבורד - סקייטרים וסקייטריות- זה בשבילכם/ן! הסקימבורד דומה לגלשן אבל ללא סנפירים. קטן יותר מגלשן וקצת מזכיר סקייטבורד. בניגוד לגלישת גלים רגילה גלישת סקימבורד מתחילה על החוף על ידי הפלת הסקימבורד על נקודת שבירת הגל על החוף בעומק רדוד מאוד וניצול רגע השבירה. גולשי הסקימבורד תופסים את הגל וחוזרים איתו חזרה לחוף. הסקימבורד דומה מאוד לסקייטבורד וסקייטרים רבים מוצאים את עצמם יותר ויותר בענף הספורט הסופר מטורף וכייפי הזה. תרגילי ה -"פלנטד" המיוחדים של הסקימבורד כוללים ביצוע טריקים שמקורם בסקייטבורד. למשל בניית מכשולים כמו בולי עץ ומקפצות קטנות במים עליהן ניתן לגלוש ממש כמו סקייטבורד. מקורו של הסקימבורד הוא בדרום קליפורניה והוא נולד כאשר מצילי חוף לגונה ביץ' רצו לגלוש על מפרצי המים שעל החוף שהיו רדודות מידי וללא רוח חזקה מספיק בשביל גלישת גלים רגילה. אנחנו ממליצים בחום לחפש סרטוני מכשולי סקימבורד ברחבי הרשת וללמוד טכניקות שוות.

caption-1
סקימבורדינג, קטן יותר מגלשן וקצת מזכיר סקייטבורד

אז אם קראתם עד פה אתם כנראה מאוד אוהבים את חוף הים וכנראה שיזרום לכם ללמוד או להתנסות באחד מהתחביבים שסיפרנו לכם עליהם.
כנסו להוביז וחפשו את קהילות החופים שמפוזרות במפה שלנו בכל רחבי הארץ. הכירו אנשים מעניינים ושותפים לתחביב והתחילו להנות מחופי הארץ היפה שלנו.

25 שנה לפוקימון

אם אתם ילידי שנות ה-80 או תחילת שנות ה-90 אתם וודאי זוכרים את הטרוף סביב סדרת הטלוויזיה האהובה פוקימון. הייתם ממהרים לרוץ הביתה אחרי בית הספר כדי להספיק לראות עוד פרק בערוץ הילדים, להשיג עוד קלף שווה או למלא שורה באלבום מדבקות הפוקימון שלכם.
השנה חוגגים בכל העולם 25 שנה למותג פוקימון. באפליקציית הוביז יש מלאאא קבוצות פוקימון של שחקנים ואספנים מכל הארץ, אז החלטנו ללכת אחורה וללמוד...איך הכל התחיל?

caption-1
קהילת אספני הפוקימון בדיזנגוף סנטר, תל אביב.

לא הרבה יודעים אך לפני סדרת הטלוויזיה יצאו משחקי גיים בוי בדור הראשון של המשחקים. אותה קונסולת משחק ניידת אפורה ושמנמנה. למשחקים קראו RED, GREEN ו-YELLOW והם הופצו בשפה היפנית בלבד. ב-1991 ביפן, נער מאובחן בתסמונת אספרגר ועל הקשת האוטיסטית בשם סטושי טג'ירי, צפה בילדים משחקים בגיים בוי זה לצד זה. משם הגה את הרעיון לטכנולוגיית הלינק אשר משתמשים בה עד היום. בילדותו אהב לאסוף חרקים וכך בא הרעיון ליצור משחק בו ילדים אוספים מפלצות כיס קטנות ומאמנים אותן. הוא פיתח את המשחק תחת חסותה של חברת נינטנדו היפנית במשך 5 שנים. אך רק בשנת 96 פורסם באופן רשמי המשחק "פוקט מונסטר". בעקבות משחק הגיים בוי יצאה סדרת הטלוויזיה המוכרת ובהמשך גם סדרות הקלפים למשחק ואספנות.
רק באזור 1998 הגיעה כל חגיגת הפוקימון לארצות הברית אז גם תורגם המקור ביפנית לאנגלית ול-16 שפות נוספות.

ארוע הוביז מחנוכה האחרון במרכז לחדשנות בירושלים.

הסדרה מספרת את סיפורו של אש קטצ'אם - ילד בן עשר מהעיר פאלט אשר יוצא למסע להגשים את חלומו להיות מאמן הפוקימונים הטוב בעולם. הסדרה רצה עד היום וקיימים בה כבר 8 דורות של פוקימון. לאחרונה יצאה מיני סדרה ביוטיוב הנקראת פוקימון אבולושן וסדרת הסרטים בהם הסרט "סודות הג'ונגל" שיצא בשנה שעברה בשיא מגפת הקורונה.
גם דור מנטל, מנהל קהילת אספני הפוקימון בישראל, גדל על הסדרה. כשהיה ילד היה רץ הביתה כל יום אחרי בית הספר כדי להספיק לצפות בסדרה ולשחק במשחקי הגיים בוי שיצאו אז. הוא אוסף את סדרות הקלפים מאז גיל 9...
קהילת האספנים (קישור לעמוד הפייסבוק של הקהילה) הארצית מונה אלפי חברים. בה אפשר לשאול ולהתייעץ לגבי כל מה שקשור לפוקימון. מטאזוסים למשחקי גיימבוי, סיכות ובובות. הקהילה מקיימת מספר אירועים וטורנירים בשנה שם נפגשים האספנים והשחקנים, משחקים, מחליפים מוצרי אספנות רשמיים ועוד.
הקהילה בישראל נותנת בית לכל האנשים שאוספים כל מה שקשור לפוקימון ולכל מי שאוהב פוקימון, גם בעלי מוגבלויות ואנשים על הספקטרום. הקהילה מחבקת ואוהבת את כולם, דוגלת במפגשים חברתיים ותורמת לתחושת השייכות והב"יחד". כמעט בכל אירוע מתקיימת חלוקת קלפים מקוריים בחינם כך שכל אחד ללא הבדל מעמד ורקע יוכל להתחיל לשחק. בנוסף קיימת בכל אירוע עמדת לימוד משחק כך שכל אחד שאוהב פוקימון אבל לא יודע כיצד לשחק את משחק ה TCG Trading Card Game) יוכל להתנסות, להשתפר וללמוד מהמקצוענים.
כידוע, יש המון זיופים בשוק. כל חפיסה שעולה פחות מ-20 שקלים ככל הנראה מזויפת. דור ממליץ להיכנס לקהילה שם עוזרים להבין איך לזהות קלף מקורי ואיך לזהות מזויף, לשמוע איפה קונים את הקלפים המקוריים וללמוד לזהות קלפים מזויפים בעמדת הקלפים המזויפים שמקימים אנשי הקהילה בכל אירוע.

25 שנה לפוקימון עם קהילת אספני פוקימון ישראל.

מה הם החידושים האחרונים בעולם הפוקימונים ומה צפוי לנו בעתיד?
בחודשים האחרונים נערך בישראל אתגר המכון של חברת נינטנדו בשיתוף בנדיטו. במהלך האתגר מתנהלים קרבות בין שחקנים רגילים ומנהיגי מכון. ניצחון במשחקים אלו מקנים לשחקנים תגים מיוחדים. שחקנים שאספו את כל 8 התגים יוכלו להשתתף בליגת הפוקימנים שבה יוכתר הפוקימון מאסטר של ישראל. בנוסף, בקרוב מאוד ישוחררו שני המשחקים יהלום ופנינה ששוחררו בשנת 2006 בגרסת הגיים בוי בגרסת הסוויץ'. אספנים ומביני דבר מחכים לזה בקוצר רוח.
הינה עוד עובדה מעניינת: אפשר כבר לספר (אמנם באופן לא רשמי אבל השמועות ממקורות אמינים) שהיום עובדים על גרסת בטא של VR. הצפי הוא שבעוד שנה-שנתיים יהיה משחק מציאות מדומה שיאפשר פשוט להרכיב משקפיים וללכת למצוא פוקימונים. סדרת המציאות המדומה תגשים חלומות של מיליוני ילדים ומבוגרים בכל העולם שחולמים לצאת ולהיות מאמני פוקימונים. למי שאוהב את עולם הפוקימון, הדמיון מתקרב למציאות בצעדי ענק.

רוצים לעקוב אחרי האירועים של קהילת אספני הפוקימון הישראלית? ללמוד לשחק או להחליף קלפים? הורידו את אפליקציית הוביז ותוכלו למצוא את כל המידע הזה וגם עוד אוהבי פוקימונים באזור שלכם.

המלצות מאיתנו

למרות שמספר החולים עולה מיום ליום וחוסר הוודאות גדל, בהוביז (כמעט) הכל נשאר אותו דבר.
מפחדים מבידוד? רוצים להמשיך לפגוש אנשים ולהכיר חברים חדשים? להמשיך לעסוק בפעילויות שעושות לכם טוב על הנשמה? עם הוביז אין סיבה שזה לא יקרה.

קבלו כמה הנחיות מאיתנו לחיים שמחים ומאושרים בתקופת הקורונה:

מצאו לכם תחביב. אין לכם תחביב? זה הזמן לחפש לכם אחד. דרך אימוץ תחביב חדש תוכלו גם לרענן את פעילות המח, גם להכיר אנשים חדשים וכמובן להתמיד במשהו שעושה לכם טוב ומעניין אתכם לחיים מאוזנים ובריאים. פתחו את מפת הוביז ובחרו לכם קבוצות מתוך מאות קבוצות התחביבים הקיימות לפי מיקום מגורכם.
אל תשתעממו. פתחו את מפת האירועים של הוביז עוד היום וחפשו אירוע שמתקיים לידכם. ד"ר ג'יימס דנקרט, מרצה לקוגניציה ומדעי המוח באוניברסיטת ווטרלו, מצא כי השעמום הוא גורם סיכון לדיכאון. אנשים משועממים מנותקים מפעילות מספקת ולכן עלולים להתמקד בתחושות השליליות באופן גובר והולך. בנוסף, אחת הדרכים לטיפול בדיכאון היא חיבור האדם מחדש לעשייה ויצירה ובכך מקלים על תחושת הדיכאון והשעמום. אז אין סיבה שתשתעממו...


תפגשו אנשים. מערכות יחסים הן אחד הדברים החשובים ביותר בחיים. התקשורת עם אנשים שאנחנו אוהבים עוזרת לנו להתמודד עם קשיים, תורמת לתחושת הבטחון שלנו, גורמת לנו להרגיש רצויים, נאהבים ומאושרים. פתחו אירועים חדשים בהוביז והזמינו אנשים מרשימת הבונדים שלכם. גם כאלה שאתם כבר מכירים וכמובן הפתחו להזדמנויות להכיר אנשים חדשים. לכו תדעו...אולי זו תהיה תחילתה של ידידות מופלאה.
תעשו פעילות גופנית. מחקרים רבים הוכיחו כי פעילות פיזית עוזרת לאנדורפינים להשתחרר. אותם אנדורפינים שמשתחררים בזמן צחוק, עיסוי טוב, שינה טובה וגם...סקס. והם אלה שעוזרים לנו להתגבר על כאבים, להפיג פחדים ומתחים ובכללי עושים אותנו שמחים יותר.


תעשו מה שאתם אוהבים. כדי לשמור על אורח חיים בריא ומאוזן, צרו לעצמכם שגרה טובה ויציבה. החיים בעידן שלנו כופים עלינו שינויים והפתעות ללא הפסקה. חוסר היציבות פוגע בנו רגשית ומנטלית ולכן שווה לעשות את המאמץ ואת מה שתלוי בנו, כמו משחק כדורגל כל שבוע עם החברה, אימון פילאטיס, הליכה קבוצתית בים - להמשיך לקיים כרגיל.
צאו החוצה ותרגישו את השמש. בשנה וחצי האחרונות כולנו בילינו לא מעט בבתים. כידוע הגוף שלנו מייצר וויטמין D בתגובה לחשיפה לשמש. אך זו לא הסיבה היחידה מדוע כדאי להיחשף לשמש. אור שמש תורם המון למצב הרוח מכוון שהוא משפיע על תפקוד המח ותאי העצב ובכך מייצב את כל המערכת הרגשית שלנו. בנוסף ייצור הדופמין שנוצר מהחשיפה של העיניים שלנו לשמש מונע קוצר ראייה במיוחד בקרב ילדים.
תתנדבו. לפי גישת אדלר (מייסד הפסיכולוגיה האינדיבידואלית), ההתנדבות תורמת לאדם להעלאת תחושת השייכות ושוויון הערך. אדם מתנדב מרגיש רצוי וחשוב. תרומה לקהילה היא דבר מספק ותורם גם למתנדב עצמו. אם מעולם לא התנדבתם בהוביז ניתנת לכם הזדמנות מעולה. בחודש האחרון נפתחו עשרות קבוצות תחת תחביב "התנדבות" בכל רחבי הארץ. גם קבוצות של עמותות וארגונים גדולים כמו "לתת" ורשות הטבע והגנים וגם אירועי התנדבות עצמאיים של משתמשי הוביז שפשוט אוהבים להתנדב ולתרום. סמנו בהוביז את תחביב ה"התנדבות" בחשבון שלכם והצטרפו לקבוצות שקרובות למקום מגוריכם.

אנחנו בטוחים שנעבור את התקופה הזו כמשהו מחזק ומחשל. שנצא ממנה עם תובנות חדשות על החיים, עם תחביבים חדשים והכי חשוב עם קשרים אמיתיים ועמוקים. הוביז תמיד פה בשבילכם להנגיש לכם את הדברים שאתם אוהבים.

איפה שבא לכם ועם מי שבא לכם.