משתמשי הוביז מתעניינים בעיקר בפעילויות חדשות שהגיעו אלינו מחופי העולם השונים. הם מתנסים ולומדים טכניקות ושיטות שונות, לומדים מה הוא הספורט האהוב והנכון עבורם ובעיקר מכירים שותפים ושותפות חדשים למפגשים חווייתיים ומעניינים בים.
עונת הרחצה כבר בעיצומה בסופי השבוע חופי ישראל הולכים ומתמלאים יותר ויותר. אצלנו בהוביז קבוצות ענפי ספורט החופים השונות מתמלאות גועשות ורועשות. משתמשי הוביז מתעניינים בעיקר בפעילויות חדשות שהגיעו אלינו מחופי העולם השונים. הם מתנסים ולומדים טכניקות ושיטות שונות, לומדים מה הוא הספורט האהוב והנכון עבורם ובעיקר מכירים שותפים ושותפות חדשים למפגשים חווייתיים ומעניינים בים.
אנחנו רוצים שתצאו מושכלים מהכתבה הזו ושיתעורר לכם שריר החשק, לכן עשינו חיפוש מעמיק בהוביז וגילינו מלא פעילויות ספורט שנראה לנו שלא כולם מכירים אבל חייבים לשמוע עליהן.
אז הינה כמה מפעילויות וענפי ספורט החופים שאולי לא הכרתם אבל בטוח תמצאו באפליקציית הוביז.
פוצ'יוולי - אחד המשחקים המטורפים שרצים עכשיו בחופי ישראל. עם חוקים מיוחדים ושחקנים שכוח המשיכה לא חל עליהם. הפוצ'יוולי כולל עקרון אחד מרכזי - אסור שהכדור יגע בידיים והשחקנים צריכים לגרום לכדור לפגוע בקרקע של הקבוצה השנייה מעבר לרשת. עכשיו תדמיינו שעושים את זה בעזרת הרגליים, הראש, הכתפיים והחזה...ואיזה מהלכים מדהימים אפשר לראות במשחקים האלה. בישראל ישנה קהילה מהממת של שחקים אותה מנהל ביד רמה או יותר נכון ברגל רמה גל לוי או בשם החופים שלו – חופו. לחופו מספר קבוצות לשחקנים חובבים ומקצוענים באפליקציית הוביז שם הוא מלמד מנחה ומארגן משחקים וטורנירים לכל הרמות. ב 2 ליולי תפתח מחדש ליגת הפוצ'וולי בחוף פרישמן. מוזמנים להגיע ולספוג קצת מאווירת הפוצ'יוולי הממכרת ואולי אפילו ללמוד את המשחק.
מהלך מרשים בפוצ'וולי באדיבותו של גל חופו
טניס חופים - טניס הוא אחד מענפי הספורט הנפוצים והאהובים בעולם. לא פלא שהשתלב נפלא בחופים ברחבי העולם ולאחרונה הגיע גם לישראל. טניס החופים הגיע אלינו מאיטליה ואפשר ובסדר לומר שהוא קצת מזכיר את המטקות האהוב. מתאמנים רבים מגיעים לחופי נתניה, חיפה, תל אביב ואילת במהלך השבוע ובמיוחד במהלך סופי השבוע לשחק, להתחרות ולהנות. המשחק מוכר באיגוד הטניס הבינלאומי - ITF. חוקי המשחק הם כאלה: בכל קבוצה שני שחקנים כאשר רשת מפרידה בין שתי הקבוצות. אסור שהכדור יגע בחול ולכל קבוצה מותר לגעת פעם אחת בכדור. אסור לגעת ברשת בשום שלב במהלך המשחק. קיימת קבוצה פעילה מאוד בהוביז "טניס חופים עם אסף יעקב", שהוא חלוץ הענף ומקדם אותו בכל רחבי הארץ עם אימונים וטורנירים. בקבוצה של אסף תוכלו למצוא את כל המידע לגבי ציוד וגודל המגרש הדרוש. המשחק מפתח מאוד את כל שרירי הגוף ומתאים לכל הגילאים.
כדורעף חופים, כדורשת חופים - שני ענפים מוכרים ונפוצים. ההבדל בין שני המשחקים הוא שבכדורעף חופים השחקים הודפים את הכדור ואסור להם לתפוס אותו ובכדורשת חופים לעומת זאת מותר לתפוס את הכדור לפרק זמן של עד שנייה אחת. המטרה בשניהם היא לגרום לכדור לפגוע בצד המגרש של הקבוצה היריבה. בישראל המשחק נפוץ בעיקר בקרב נשים גם במגרשים וגם בחופים. קיימות ליגות חובבניות בכל רחבי הארץ וגם בהוביז תוכלו למצוא לא מעט קבוצות, שחקנים ושחקניות שמחפשים קבוצות להצטרף אליהן.
מתוך משחק כדורעף חופים של ליגת החובבים בבת ים בשיתוף הוביז
כדורגל חופים - תהיתם פעם איך זה לשחק כדורגל בחוף? ועוד יחפים? כדורגל החופים מתרחש על חוף הים, משתתפים בו חמישה שחקנים מכל קבוצה ומשך המשחק הוא 36 דקות המחולקות לשלושה שלישים בני 12 דקות. אחד מהשחקנים בכל קבוצה הוא שוער כאשר לו מותר לגעת בכדור בידו בעוד לשאר השחקנים מותר רק ברגליים ובראש. כל שחקן יכול להחליף את השוער במהלך המשחק וניתן להחליף שחקן בשחקן מחליף הממתין על הספסל. הקבוצה שצברה הכי הרבה שערים היא הקבוצה המנצחת. המשחק הפך פופולארי בעשור האחרון ואפילו הוקמה ליגה ישראלית רשמית בכדורגל חופים תחת פיקוחה של ההתאחדות לכדורגל בישראל. במשך כמה שנים אפילו ייצגה נבחרת כדורגל החופים את ישראל באליפות אירופה. עצוב לספר שבשנתיים האחרונות בגלל הקורונה לא התקיימו משחקי הליגה. אך האהבה למשחק שמתאים בול לקהל הישראלי גדלה בקרב חובבנים מאוד.
עד עכשיו סקרנו משחקי כדור...אבל אי אפשר להתעלם מעולם הספורט הימי שהישראלים כל כך אוהבים. כשחיים במדינה עם 196 ק"מ של חופים (וזה עוד בלי חופי הכנרת ואילת האהובים) הגיוני שלאורך השנים התפתחה לה תרבות ספורט ימי מרשימה שיצאו ממנה מספר לא מבטל של זוכים באליפויות בינלאומיות ואולימפיות.
בהוביז קיימות מאות קבוצות סביב ענפי הספורט הימי של ספורטאים חובבים ומקצועיים וגם מדריכי גלישה, צלילה ועוד.
אם בכל זאת מיציתם את הסאפ או את גלשן הגלים הרגיל או אם סתם בא לכם תחביב מיוחד, הרשימה שלפניכם כוללת פעילויות ייחודיות וחדשות שמצאנו בהוביז.
סקי מים בכבלים - הרבה מאיתנו מכירים את סקי המים בו גולשים עם מגלשיים או גלשן ייעודי הנקרא וויקבורד ומחזיקים בחוט הרתום לסירה ששטה במהירות משתנה. סקי מים נפוץ יחסית באילת ובכנרת. אך קיים תת תחום סופר כייפי ומרתק בישראל והוא סקי המים בכבלים. מתחם סקי המים בכבלים קיים בפארק מנחם בגין שבדרום -מזרח תל אביב. המתחם קיים כבר כשלושה וחצי עשורים אך לא מוכר לרוב חובבי ענף הספורט הימי. האתר מפעיל פעילויות גלישה לכל הרמות ולכל הגילאים ומשמש מקצוענים לאימונים לקראת תחרויות בין לאומיות.
"כל גולש יכול להתאים סגנון גלישה וצורת קייט המתאימים לו בהתאם ליכולות ולהנאה שלו"
גלישת קייט - או בשמותיה הנוספים גלישת עפיפונים, גלישת מצנח או קייט סרפינג. זוהי גלישה המתבצעת על ידי עפיפון מיוחד המנצל את כוח הרוח להנעת הגולש שלרגליו "נעול" גלשן קטן ומיוחד בעל ארבע חרבות. גלשן ייחודי זה מאפשר לגולש לנוע בשני הכוונים קדימה ואחורה, זאת בניגוד לגלשן רגיל. ספורט זה מעט מורכב ומצריך אביזרים נוספים לשמירת יציבות הגולשים על פני המים. למשל מוט היגוי (בר) אותו מחזיק הגולש במהלך הגלישה, רתמה (טרפז) אשר מחברת את הגולש למוט ההיגוי וכמובן הקייט עצמו המורכב ממספר בידונים המכילים אוויר שנכנס אליהם באמצעות משאבה מיוחדת. ניפוח הבידונים חשוב מאוד גם כדי לאפשר ציפה של העפיפון במים במקרה של נפילת רוח וגם כדי לסייע לגולשים לשמור על יציבות ומבנה העפיפון. קיימים מספר סוגים ומספר צורות של עפיפונים וגם מספר סגנונות גלישת קייט. כל גולש יכול להתאים לעצמו את סגנון הגלישה וצורת הקייט המתאימים לו בהתאם ליכולות ולהנאה שלו.
סקימבורד - סקייטרים וסקייטריות- זה בשבילכם/ן! הסקימבורד דומה לגלשן אבל ללא סנפירים. קטן יותר מגלשן וקצת מזכיר סקייטבורד. בניגוד לגלישת גלים רגילה גלישת סקימבורד מתחילה על החוף על ידי הפלת הסקימבורד על נקודת שבירת הגל על החוף בעומק רדוד מאוד וניצול רגע השבירה. גולשי הסקימבורד תופסים את הגל וחוזרים איתו חזרה לחוף. הסקימבורד דומה מאוד לסקייטבורד וסקייטרים רבים מוצאים את עצמם יותר ויותר בענף הספורט הסופר מטורף וכייפי הזה. תרגילי ה -"פלנטד" המיוחדים של הסקימבורד כוללים ביצוע טריקים שמקורם בסקייטבורד. למשל בניית מכשולים כמו בולי עץ ומקפצות קטנות במים עליהן ניתן לגלוש ממש כמו סקייטבורד. מקורו של הסקימבורד הוא בדרום קליפורניה והוא נולד כאשר מצילי חוף לגונה ביץ' רצו לגלוש על מפרצי המים שעל החוף שהיו רדודות מידי וללא רוח חזקה מספיק בשביל גלישת גלים רגילה. אנחנו ממליצים בחום לחפש סרטוני מכשולי סקימבורד ברחבי הרשת וללמוד טכניקות שוות.
סקימבורדינג, קטן יותר מגלשן וקצת מזכיר סקייטבורד
אז אם קראתם עד פה אתם כנראה מאוד אוהבים את חוף הים וכנראה שיזרום לכם ללמוד או להתנסות באחד מהתחביבים שסיפרנו לכם עליהם.
כנסו להוביז וחפשו את קהילות החופים שמפוזרות במפה שלנו בכל רחבי הארץ. הכירו אנשים מעניינים ושותפים לתחביב והתחילו להנות מחופי הארץ היפה שלנו.